Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de aceite para freír
- 200 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 200 g de cerveza
- 10 g de azúcar (y algo más para espolvorear las manzanas)
- 20 g de aceite de oliva
- 1 huevo
- 3 manzanas (peladas, descorazonadas y en rodajas de 5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 36.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mermelada de mandarina
35min
Cerezas gratinadas
45min
Mermelada y jalea de manzana
2h 15min
Bocaditos de chocolate y menta
25min
Cóctel de martini con rooibos especiado
1hod. 30min
Buñuelos de manzana
45min
Macarons de chocolate con foie
3h
Fritos de manzana
35min
Cake de pasas al ron
10h
Rosquillas fritas de nuez moscada
30min
Confitura de calabaza
1h 10min
Mermelada de verano
55min