Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de aceite para freír
- 200 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 200 g de cerveza
- 10 g de azúcar (y algo más para espolvorear las manzanas)
- 20 g de aceite de oliva
- 1 huevo
- 3 manzanas (peladas, descorazonadas y en rodajas de 5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 36.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras al vino dulce con sabayón
30min
Buñuelos de manzana
45min
Tarta de manzana
1 Std.
Pasteles de chocolate y vainilla
11 Std.
Pastelitos de miel marroquíes
1 Std.
Buñuelos de manzana
30min
Tortilla Alaska
1 Std. 15 Min
Savarin rápido al ron
1 Std. 30 Min
Fritos de manzana
35min
Torrijas a la plancha (HESTAN CUE)
30min
Bizcocho de naranja sanguina y miel
3 Std.
Compota de manzana con cobertura de bizcocho
50min