Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de atún
- 300 g de aceite de girasol
- 80 g de atún en aceite escurrido
- 10 g de alcaparras (y algo más para servir)
- 3 filetes de anchoa en aceite
- 1 cucharadita de vinagre
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 20 g de zumo de limón
- 2 pellizcos de sal (ajuste a su gusto)
Cocción de la ternera
- 1 redondo de ternera (800-1000 g)
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1000 g de agua para el vapor
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2814 kJ / 675 kcal
- Białko
- 38.07 g
- Węglowodany
- 0.05 g
- Tłuszcz
- 58.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espinacas a la crema con huevos poché
35 Min
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13u.
Salsa bearnesa
15 Min
Rabillo de ternera al chimichurri
2h
Risotto
30 min
Sopa de cebolla
1h 10 min
Sabayón
15 Min
Granizado de pomelo con Campari®
5 Min
Helado de sabayón
8 Std. 15 Min
Rosbif con salsa de mostaza y ensalada
78h
Ternera con salsa de atún (Vitello tonnato) para dos
5h 30min
Pavlova
5 godz. 20 min