Brownie z gruszkami

Brownie z gruszkami

4.5 288 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 kawałki

Składniki

  • 800 g gruszek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 250 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 250 g cukru
  • 1 laska cynamonu (ok. 2 cm)
  • 200 g migdałów, ze skórką
  • 260 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 1 szczypta soli
  • 4 jajka
  • 180 g mąki pszennej
  • 20 g kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g mleka
  • 20 g migdałów, w płatkach
  • 70 g dżemu morelowego

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 305 kcal / 1278 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...