Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 4 jajka
- 50 g oleju rzepakowego
- 6 łyżek majonezu
- 1 - 2 łyżeczki musztardy
- 2 - 3 łyżki śmietany, 12% tłuszczu
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego (ok. 1 pęczek)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 727 kJ / 173 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 Std. 20 Min
Zielony sos wielkanocny
1 Std. 20 Min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 Min
Sos gribiche
20 Min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 godz.
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20 Min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 Min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 Min
Jajka faszerowane ziołami
45min
Ćwikła
50min
Sos tatarski
5 Min