Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocny sos majonezowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
4 jajka
-
50 g oleju rzepakowego
-
6 łyżek majonezu
-
1 - 2 łyżeczki musztardy
-
2 - 3 łyżki śmietany, 12% tłuszczu
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego (ok. 1 pęczek)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.4 g
Kalorie
727 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20 min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min