
Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocny sos majonezowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
jajka4
-
oleju rzepakowego50 g
-
majonezu6 łyżek
-
musztardy1 - 2 łyżeczki
-
śmietany, 12% tłuszczu2 - 3 łyżki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego (ok. 1 pęczek)10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
173 kcal /
727 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Serek ziołowy
48 godz. 15 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 min
Sos gribiche
20 min
Sałatka śledziowa rosolli
1 godz. 15 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
4 godz. 10 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min