
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z mięsa w kruchym cieście
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
24 porcje
Składniki
Kruche ciasto
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
250 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
¼ łyżeczki soli
Pasztet
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
100 g pieczarek
-
20 g oleju rzepakowego
-
1 biała bułka, czerstwa pokrojona na kawałki
-
woda do namoczenia bułki
-
500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
200 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
masło do natłuszczenia formy keksowej
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
3 jajka
-
1 białko
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
154.3 kcal /
646.2 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
204.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska