Riso in torta verde

Riso in torta verde

4.6 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di acqua
    800 g
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino
  • di riso tipo Vialone nano
    200 g
  • di bietole le foglie pulite
    500 g
  • burro q.b.
  • pangrattato q.b.
  • di cipolle in quarti
    200 g
  • di porri a pezzi
    100 g
  • di pancetta a cubetti
    50 g
  • di olio di oliva
    30 g
  • di alloro fresco lavate
    2 foglie
  • di salvia fresca lavate
    3 foglie
  • spicchio di aglio schiacciato
    1
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    20 g
  • uova
    3
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di Emmental a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di basilico fresco lavate e spezzettate
    6 foglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 360 kcal / 1506 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 34.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...