Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 100 g de poireau, coupé en morceaux
- 100 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 20 g de beurre
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de vin blanc sec, type riesling
- 330 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de laitue
35min
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35min
Velouté de champignons
20 min
Velouté de tomate
30 min
Crème de chou-fleur
30 min
Crème de petits pois
40 min
Crème de chou-fleur
40 min
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3 Std. 35 Min
Galettes de viande et choucroute
40 min
Crème d'endive au colombo
30 min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30 min
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40 min