Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 100 g de poireau, coupé en morceaux
- 100 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 20 g de beurre
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de vin blanc sec, type riesling
- 330 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de cucurbitacées au chorizo
30 dk
Crème de chou-fleur
30 dk
Velouté de champignons
20 Min
Velouté de tomate
30 dk
Crème de haricots blancs au jambon sec
15 Min
Crème de petits pois
40 dk
Crème de chou-fleur
40 dk
Menu prêt à l'avance - Velouté de panais au foie gras
1sa
Crème d'endive au colombo
30 dk
Potage Saint-Germain
45 Min
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40 dk
Soupe de laitue
35 Min