Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pannacotta au chocolat au lait
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un peu d'eau froide
- 120 g de lait
- 70 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 130 g de crème liquide 30-40% m.g.
La mousse au chocolat noir
- 25 g de sucre en poudre
- 100 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 909.2 kJ / 218.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse vanille-pomme
7 Std.
Pannacotta
5 Std. 50 Min
Verrines choco-caramel-speculoos
3 Std. 40 Min
Mousse de fraise
4h 15 min.
Pannacotta aux 3 chocolats
2 Std. 30 Min
Pannacottas after eight
5h 35 min
Menu express - Mousse de fraises au mascarpone
25min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Délice au Carambar
2 Std. 30 Min
Verrine fraise-chocolat blanc
1h 45min
Entremets façon tiramisu
5 godz.
Pannacotta aux myrtilles
4 godz. 30 min