Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pannacotta au chocolat au lait
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un peu d'eau froide
- 120 g de lait
- 70 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 130 g de crème liquide 30-40% m.g.
La mousse au chocolat noir
- 25 g de sucre en poudre
- 100 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 909.2 kJ / 218.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Verrines choco-caramel-speculoos
3 godz. 40 min
Délice au Carambar
2 Std. 30 Min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Mousse de fraise
4h 15min
Pannacottas after eight
5u. 35min
Pannacotta aux 3 chocolats
2 Std. 30 Min
Mousse vanille-pomme
7h
Gâteau mousse au praliné
13 godz.
Pannacotta aux myrtilles
4h 30min
Entremets façon tiramisu
5h
Délice pomme-speculoos
12h