Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'emmental, coupé en morceaux
- 200 g de jambon blanc (3-4 tranches)
- 400 g d'eau
- 400 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- 100 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 616.3 kJ / 148.1 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 137.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goûters fondants au chocolat
1h
Croquettes de jambon aux herbes
50min
Barquettes à la fraise
35min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40min
Biscuits à la moutarde à l'ancienne
1h 20min
Galettes de boulgour au chorizo
1h
Potatisbullar (Galettes de pomme de terre)
1h
Gaufres de pomme de terre au camembert
45min
Roulé de pomme de terre au jambon de pays
55min
Gaufre quiche
50min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Madeleines jambon-comté
1h 35min