Tranche aux prunes
TM5 TM6

Tranche aux prunes

4.0 (2 oceny)

Składniki

  • 125 g de lait
  • ½ cube de levure fraîche (20 g)
  • 50 g de sucre
  • 350 g de farine blanche, plus un supplément pour fariner le plan de travail
  • 50 g de beurre, non salé, en morceaux
  • 1 oeuf
  • 1 pincée de sel fin
  • de la farine blanche
  • 2 c. à soupe de sucre glace
  • ½ - 1 c. à café de cannelle, moulue
  • 1300 - 1500 g de prunes, coupées en deux

Wartości odżywcze
na 1 morceau/part
Kalorie
567 kJ / 135 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy