Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes, entières, décortiquées
- 80 g de sucre glace
- 2 c. à café de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 4 jaunes d'œufs
- 1 c. à soupe de rhum
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 202 kJ / 48 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Étoiles à la cannelle
1 godz. 30 min
Pain bis en cocotte
2h 25 min
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Biscuits aux noix
1 godz. 15 min
Crêtes de coq
24h
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 min
Cake imbibé au citron
1 godz. 30 min
Tarte au vin cuit
45min
Pain paysan
3 Std.
Gâteau de Linz
1 godz.
Gâteau aux carottes
1 godz. 10 min