Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes, entières, décortiquées
- 80 g de sucre glace
- 2 c. à café de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 4 jaunes d'œufs
- 1 c. à soupe de rhum
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 202 kJ / 48 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau choco-coco
40min
Bâtonnets aux noisettes
1h 50min
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Croissants aux noisettes
1 Std. 40 Min
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Bricelets
2 Std. 30 Min
Gâteau au yogourt
1 Std. 40 Min
Pain bis en cocotte
2h 25min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Pain paysan
3 Std.
Milanais
3 Std.
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min