Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, mou coupé en morceaux
- 80 g de sucre
- 3 œufs
- 200 g d'Ovomaltine®
- 100 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 200 g de farine
- 1 sachet de poudre à lever
- 100 g de chocolat blanc, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1663 kJ / 397 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Gâteau du Vully
2 Std. 30 Min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 Std.
Cake Mississippi clair
1 godz. 15 min
Gâteau des rois
1 godz. 55 min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Gâteau de Linz
1 Std.
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Gâteau à la crème
45min
Mousse au Toblerone®
3h 10min
Milanais
3 Std.
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min