Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 150 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu plus pour beurrer le moule
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
Garniture et finition
- 100 g de sucre
- ½ gousse de vanille
- 400 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 3 œufs
- 2 c. à soupe de farine
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1621 kJ / 390 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Gâteau à l'Ovo
55 Min
Gâteau oignons-fromage
1h 15min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Riz Casimir
45min
Gâteau des rois
1h 55 phút
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Pain tessinois
1h 50min
Cake aux branches
1h 10min
Ragoût de bœuf
1h 50min
Mousse au Toblerone®
3 Std. 10 Min
Milanais
3h
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min