Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 150 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
- 75 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu plus pour beurrer le moule
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
Garniture et finition
- 100 g de sucre
- ½ gousse de vanille
- 400 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 3 œufs
- 2 c. à soupe de farine
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1621 kJ / 390 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1h 15min
Milanais
3 Std.
Gratin de cornettes
50min
Gâteau des rois
2h 15 min.
Pain tessinois
1h 50 min.
Mousse au thon
10min
Cake imbibé au citron
1h 30min
Riz Casimir
45min
Gâteau des rois
1h 55 min
Gâteau du Vully
2h 30min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min