Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 70 g de beurre, mou, coupé en morceaux
- 150 g de lait
-
½
cube de levure boulangère fraîche, émiettée (env. 20 g)
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (env. 7 g) - 30 g de sucre
- 300 g de farine
- ½ c. à café de sel
Garniture
- 300 g de noisettes, décortiquées, non émondées, entières
- 120 g de sucre
- 20 g de beurre, mou
- 50 g d'eau
- ½ c. à café de cannelle moulue
- 1 œuf, battu, pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2349 kJ / 561 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Sablés au chocolat
1h 30min
Croquant au chocolat
15 godz.
Galette des rois aux poires et au chocolat
1h 40min
Tourte au sureau et yogourt
7 Std. 15 Min
Macarons au caramel
1 Std. 50 Min
Mille-feuille pomme-safran
Brak ocen
Gâteau à la crème
45 min
Pain paysan
3h
Gâteau de Linz
1h