Croissants viennois

Croissants viennois

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 morceaux

Składniki

Pâte
  • 70 g de beurre mou, coupé en morceaux
  • 150 g de lait
  • ½ cube de levure boulangère fraîche émiettée (env. 20 g)
    1 sachet de levure boulangère sèche, (env. 7 g)
  • 30 g de sucre
  • 300 g de farine
  • ½ c. à café de sel
Garniture
  • 300 g de noisettes, décortiquées, non émondées entières
  • 120 g de sucre
  • 20 g de beurre mou
  • 50 g d'eau
  • ½ c. à café de cannelle moulue
  • 1 œuf battu, pour badigeonner

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 561 kcal / 2349 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...