Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de noisettes, décortiquées, non émondées, ganz
- 100 g de beurre, weich, in Stücken (3 cm)
- 200 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 2 œufs
- 220 g de farine, und etwas mehr zum Auswallen
- 1 - 2 jaunes d'œufs, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 177 kJ / 42 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Gâteau des rois
2h 15min
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15 min
Crêtes de coq
24h
Bruns de Bâle
8 Std. 40 Min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Gâteau des rois
1j 55 menit
Baisers au chocolat et noisettes
1h 25min
Läckerli de Bâle
1h 10min
Cuchaule
2h 30 min
Tresse bernoise
1h 45min