Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 25 g d'huile d'olive
- 350 g de farine
- 200 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de sucre
Garniture
- 200 g de tomates concassées en conserve
- ½ c. à café de sel à l'ail
- 1 c. à café d'assaisonnement à l'italienne
- 150 g de gouda, en dés
- 2 brins d'aneth, frais, bien séchés
- 150 g de crème acidulée, 10 % de matières grasses
- 1 œuf cuit dur, écalé, coupé en quatre
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- 200 g de saumon fumé, en tranches (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2716 kJ / 649 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Quiche aux 4 fromages
45min
Farfalle sauce aux petits pois et jambon
45min
Tarte aux poires séchées du Toggenbourg
No ratings
Pizza jambon et champignons
1 Std. 45 Min
Pizza alla romana
No ratings
Pizza margherita
2 Std. 10 Min
Tarte aux pommes
1h 15min
Boulettes de viande à la sauce espagnole
55 Min
Beignets aux pommes
45min
Tortiglioni saumon et crevettes
40min
Ragoût de bœuf
1h 50min