Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre
- le zeste de citron, d'un citron bio, finement râpé
- 250 g de beurre, mou, coupé en morceaux et un peu plus pour le fer à bricelets
- 3 œufs
- 1 pincée de sel
- 500 g de farine
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 101 kJ / 24 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2h
Milanais
3h
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Papet vaudois
55 min
Gâteau des rois
1sa 55 dk
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Spätzlis au fromage
1 godz. 10 min
Gâteau du Vully
2h 30min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min