Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 1 c. à soupe d'eau de rose, selon les goûts
- 120 g de miel
- 80 g de sucre
- 2 c. à soupe d'huile de colza
- 40 g de lait
- 250 g de farine bise et un peu plus pour abaisser la pâte
- ½ c. à café de poudre à lever
- 1 c. à café de cannelle moulue
- ½ c. à café de clous de girofle, moulus
- 1 pointe de couteau de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pointe de couteau de cardamome en poudre
- 1 jaune d'œuf
Garniture
- 200 g d'amandes entières, émondées
- 40 g de sucre
- 1 c. à soupe d'eau de rose
- 1 blanc d'œuf
- 40 g de miel
Finition
- 1 - 2 c. à soupe d'eau, pour badigeonner
- 3 c. à soupe de lait, pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissants aux noisettes
1 godz. 40 min
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15min
Bruns de Bâle
8h 40 min.
Pain müesli
2h
Caramels à la crème
2h
Couronne aux herbes et à l’ail
3h 30min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Tresse russe aux canneberges
3h
Gâteau de Linz
1sa
Focaccia au romarin
2sa 30 dk
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Cuchaule
2sa 30 dk