Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de sucre
- 100 g d'amandes entières, émondées
- 200 g de miel liquide
- 240 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- ¼ c. à café de clous de girofle, moulus
- 1 c. à café de cannelle moulue
- 100 g d'écorce d'orange confite
- 4 ½ c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 321.7 kJ / 77 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti bernois
40min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Bâtonnets aux noisettes
1h 50min
Bruns de Bâle
8 Std. 40 Min
Bricelets
2 godz. 30 min
Pain tessinois
1h 50min
Gâteau de Linz
1h
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Milanais
3h
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min