Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g de noix
- 3 œufs
- 250 g de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 228 kJ / 55 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Pain tessinois
1h 50 min.
Bâtonnets aux noisettes
1h 50 min.
Soupe bâloise à la farine
1 Std. 10 Min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Bruns de Bâle
8h 40min
Gâteau des rois
1h 55 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Tresse russe aux canneberges
3 Std.
Salade céleri-pomme
10min
Pain paysan
3 Std.
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45min