Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g de noix
- 3 œufs
- 250 g de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 228 kJ / 55 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Crêtes de coq
24h
Bâtonnets aux noisettes
1 Std. 50 Min
Crème au jus de pomme
4h 15min
Croissants viennois
1h 30min
Bruns de Bâle
8h 40min
Gâteau aux carottes argovien
2h
Florentins
2h
Läckerli de Bâle
1h 10min
Tresse russe aux canneberges
3 Std.
Pain d'épice lucernois
55min
Bricelets
2j 30 menit
Gâteau de Linz
1h