Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de noisettes
- 100 g de chocolat amer (70 % cacao), en morceaux
- 4 œufs
- 120 g de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
- 150 g de beurre, à température ambiante, en morceaux
- 560 g de châtaignes, cuites, pelées, égouttées
- 1 sachet de poudre à lever
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1085 kJ / 259 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Cake au chocolat et gingembre confit
1h 30min
Crêtes de coq
24h
Gâteau polenta, mandarine et amandes
2 godz. 35 min
Escargots aux graines de pavot
2h 30min
Liqueur aux herbes
169 Std.
Bonhomme en pâte
2h 10min
Gâteau de Pâques
1h 45min
Bucatini aux aubergines, tomates-cerises et cèpes
50min
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 30min
Sablés viennois au chocolat
50min
Gâteau de Linz
1h