Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de blé, en grains
- 100 g de graines de lin
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre
- ½ cube de levure fraîche (20 g)
- 350 g d'eau, tiède
- 40 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 439 kJ / 105 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2h 25min
Biscuits aux noix
1h 15min
Petits pains du 1er août
1 godz. 10 min
Salade de carottes et crackers au sésame
1h
Pain croustillant à l’épeautre
2h
Salade de betteraves
10min
Pain complet
4h
Pain d'épeautre et de blé
12h
Pain à la farine de millet
2h 35min
Pain d’épeautre aux noisettes
2h 50min
Pain croustillant
1h
Pain paysan
3h