Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de blé, en grains
- 100 g de graines de lin
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre
- ½ cube de levure fraîche (20 g)
- 350 g d'eau, tiède
- 40 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 439 kJ / 105 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre pur
11 Std.
Petits pains au yogourt et sésame
1h 30min
Pain d'épeautre et de blé
12 Std.
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Pains de Saint-Gall
26 Std. 30 Min
Pain tessinois
1h 50min
Pain toast
16h
Pain croustillant
1h
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Pain paysan
3h
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min