Tarte aux pommes râpées

Tarte aux pommes râpées

4.3 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de farine blanche d'épeautre
  • ½ c. à café de sel
  • 75 g de beurre froid, en morceaux (1 cm)
  • 50 g d'eau
  • 50 g d'amandes moulues
  • 2 œufs
  • 150 g de lait
  • 100 g de crème entière
  • 1 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • ½ c. à café de gousse de vanille en poudre
  • 30 g de sucre brut gros
  • 700 g de pommes cœur retiré, coupées en huit

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 668 kcal / 2784 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...