Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 260 g de farine
- 20 g d'huile d'olive
- ¼ cube de levure boulangère fraîche (10 g)
- ½ c. à café de sel
- 135 g d'eau
Moulage et garniture
- farine pour abaisser la pâte
- 130 g d'oignons, coupés en quatre selon la grandeur
- 180 g de crème acidulée, toutes sortes
- 150 g de lard, dégraissé, en tranches, coupées en lanières (5 mm)
- 2 pincées de fleur de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5365.5 kJ / 1281.7 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 99.3 g
- Tłuszcz
- 87.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti bernois
40min
Pain accordéon aux herbes
1 Std. 20 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Soupe bâloise à la farine
1 Std. 10 Min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Nœud au lard
2h 10min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Spätzlis au fromage
1 Std. 10 Min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Croissants au jambon
35min