Tarte à la viande hachée et aux carottes

Tarte à la viande hachée et aux carottes

3.7 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • 200 g de farine blanche d'épeautre
  • 75 g de beurre en morceaux (1 cm), froid
  • 50 g d'eau
  • 2 c. à café de sel
  • 400 g de carottes épluchées, détaillées en morceaux (4 cm)
  • 80 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 3 œufs
  • 400 g de viande de bœuf hachée
  • 200 g de cottage cheese
  • 1 bouquet de persil plat frais effeuillé, haché (env. 20 g)
  • 1 c. à café de piment, sec, en flocons (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 448.4 kcal / 1876.2 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...