
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce tomate
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates coupées en morceaux
- 2 c. à café de concentré de tomate
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 brins de basilic frais ciselés
La polenta crémeuse
- 300 g de lait
- 300 g d'eau
- 150 g de polenta
- 80 g de parmesan râpé
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 3 tranches de jambon blanc italien
- 1 boule de mozzarella coupée en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 364.7 kcal / 1521 kJ
- Białko
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.3 g