Gratin de polenta à l’italienne

Gratin de polenta à l’italienne

4.3 648 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

La sauce tomate
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 15 g d'huile d'olive
  • 500 g de tomates coupées en morceaux
  • 2 c. à café de concentré de tomate
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 brins de basilic frais ciselés
La polenta crémeuse
  • 300 g de lait
  • 300 g d'eau
  • 150 g de polenta
  • 80 g de parmesan râpé
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 3 tranches de jambon blanc italien
  • 1 boule de mozzarella coupée en tranches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17.8 g
Kalorie 1521 kJ / 364.7 kcal
Tłuszcz 20.2 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...