Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di olio di semi di girasole
- 80 g di tonno in scatola
- 2 cucchiai di capperi
- 1 uovo
- 20 g di succo di limone (circa 1 limone)
- 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di senape
- 3 filetti di acciuga sott'olio
- 2 carote sbucciate, a pezzi
- 1350 g di acqua
- 350 g di piselli freschi
- 300 g di gamberetti freschi sgusciati
- 400 g di pasta secca tipo mezze penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2765 kJ / 661 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle al salmone e pinoli
20 min
Pasta fredda alla caprese
40 min
Tortiglioni risottati salmone e gamberetti
40 min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35 min
Insalata di pasta al salmone e yogurt
30min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30min
Fusilli tricolore
30min
Insalata di pasta con salmone e verdure (6 porzioni)
40 min
Insalata di pasta con pollo e salmone
1 Std.
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30min
Farfalle pesto e gamberi
20 min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30min