Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek

Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek

4.5 134 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 kawałków

Składniki

  • oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 280 g czerwonych winogron bez pestek
  • 3 jajka, rozmiar L
  • 190 g cukru
  • 120 g mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny startej
  • 200 g mąki pszennej
  • 90 g mąki kukurydzianej
  • 1 szczypta soli
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 289.5 kcal / 1212.2 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 36.4 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...