
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 kawałków
Składniki
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia tortownicy
-
100 g oliwy z oliwek
-
280 g czerwonych winogron bez pestek
-
3 jajka, rozmiar L
-
190 g cukru
-
120 g mleka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 łyżeczka skórki z cytryny startej
-
200 g mąki pszennej
-
90 g mąki kukurydzianej
-
1 szczypta soli
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
289.5 kcal /
1212.2 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
36.4 g
Błonnik
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska