Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 kawałków
Składniki
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia tortownicy
-
100 g oliwy z oliwek
-
280 g czerwonych winogron bez pestek
-
3 jajka, rozmiar L
-
190 g cukru
-
120 g mleka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 łyżeczka skórki z cytryny startej
-
200 g mąki pszennej
-
90 g mąki kukurydzianej
-
1 szczypta soli
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.9 g
Kalorie
1212.2 kJ /
289.5 kcal
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
36.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Przekładaniec cytrynowy
6 godz. 30 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto ananasowe
55 min
Muffinki z ananasem
40 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Jabłecznik
55 min