
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 kawałków
Składniki
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia tortownicy
-
oliwy z oliwek100 g
-
czerwonych winogron bez pestek280 g
-
jajka, rozmiar L3
-
cukru190 g
-
mleka120 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
skórki z cytryny startej1 łyżeczka
-
mąki pszennej200 g
-
mąki kukurydzianej90 g
-
soli1 szczypta
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
289.5 kcal /
1212.2 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
36.4 g
Błonnik
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min
Słodka focaccia z jabłkami
1 Std. 45 Min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 Std. 25 Min
Przekładaniec cytrynowy
6 Std. 30 Min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 Std. 25 Min
Ciasto z serem ricotta
1 Std. 20 Min
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min
Ciasto pomarańczowe
45 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 Std. 10 Min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min
Jabłecznik
55 Min