Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju rzepakowego
- 320 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
- 1000 g ziemniaków, mączystych, surowych, pokrojonych na kawałki
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 200 g skrobi ziemniaczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni i blatu
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
- woda, do gotowania
- kwaśna śmietana, 18% tłuszczu, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1025.5 kJ / 245.1 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 596 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czebureki
2 godz. 35 min
Pyzy z mięsem
1h 20min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Kibiny litewskie
25min
Knedle bawarskie
1 godz.
Pielmieni
1 godz. 10 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3hod. 5min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1h 45min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min