Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g sardinha em azeite s/ espinha
- 20 g coentros
- 150 g cebola roxa cortada em pedaços
- 5 pés de tomilho-limão, só as folhas
- 1 limão (raspa e sumo)
- 60 g azeite
- 200 g sêmola de milho
- 100 g farinha de milho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 1200 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1728.8 kJ / 413.2 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 360.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almôndegas de cogumelos shitake com molho de miso e tahini
1ωρ. 20 λεπτ.
Tomatada
25 λεπτ.
Caril de batata-doce
30 λεπτ.
Sopa ácida picante
4u. 45min
Bolo de mel da Madeira
13 Std.
Xarém com atum fresco
40 Min
Caril de grão e kale com arroz de coco
1ωρ. 20 λεπτ.
Xarém de conquilhas
3 Std.
Ovas com alho e malagueta
35min
Cenouras do Algarve
1ωρ. 30 λεπτ.
Queijo de tremoço
2 Std. 20 Min
Seitan
50 λεπτ.