Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g amêndoa s/ pele
- 100 g farinha
- 1 c. chá de canela em pó
- 75 g manteiga
- 25 g leite
- 40 g açúcar amarelo
Recheio
- 200 g natas
- 1 c. chá de gengibre em pó
- 1 pitada de piripíri
- 200 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 30 g manteiga
- 250 g romã (3 unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2555 kJ / 611 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette de ratatouille - TM6
1sa 30 dk
Bolo gourmet de chocolate negro
1 Std. 15 Min
Tarte de maçã
50 Min
Folar de amêndoa
35 dk
Bolo de avelã e café
40 dk
Bolo de avelã e café
55 Min
Tarteletes de amêndoa e orange curd
1 Std. 50 Min
Legumes no forno com molho de iogurte e azeite aromatizado
1sa
Tarte de chocolate e natas
12 Std. 20 Min
Tarte de noz
40 dk
Tarte de maçã em massa filo
40 dk
Sumo de manga e cenoura
10 Min