Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 pieces preserved lemon, rind only, no white pith, 2 cut into pieces
- 2 tbsp coarse semolina
- 2 tbsp poppy seeds
- 2 tbsp coriander seeds
- 250 g water
- 80 g milk
- 1 tsp sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 160 g wholemeal plain flour
- 300 g plain flour, plus extra if needed
- 1 tsp salt, plus an extra 1-2 pinches
- 300 g zucchini, cut into pieces
- 400 g brown onion, cut into eighths
- 100 g extra virgin olive oil, plus an extra one tablespoon
- 1 tomato, cut into halves
- 460 g ricotta
- 1 tbsp smoked paprika
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4084.6 kJ / 972.5 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 98.4 g
- Tłuszcz
- 46.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 15.9 g
- Sód
- 1220.9 mg
Alternatywne przepisy
Panforte
1h 30 min
Achcharu (pickle)
48 Std. 30 Min
Vegan parmesan shards
3h 55 min.
Sunflower and nori filling
3h 10 min
Spiced pumpkin palmiers
2 Std. 50 Min
Vegan macadamia cheese ball
56u. 55min
Baked beans
13 Std. 25 Min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1 godz. 45 min
Japanese-style dressing
5 Min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Pilaf with fragrant tarka
1h 20 min
Kumara sausage rolls
1h 15min