![Pear and burghul salad Pear and burghul salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62E11A04-20FA-484B-9EA9-38A5DD6BC254/Derivates/BE6E0B2A-70E0-46AE-AED6-F2EC563FD726.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fine burghul (see Tips)
- 80 g sultanas
- 250 g boiling water
- 200 g red wine vinegar
- 1 tsp caster sugar
- 2 pears (approx. 150 g - see Tips)
- 5 black peppercorns
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp mustard seeds
- 1 star anise
- salt, to season
- 30 g grapeseed oil
- ½ tsp French mustard
- ground black pepper, to season
- 100 g radicchio, leaves separated
- 100 g pecans, roasted and roughly chopped (see Tips)
- 200 g Gorgonzola cheese, cut into pieces (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3521.3 kJ / 838.4 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 89.3 g
- Tłuszcz
- 42.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1857.9 mg
Alternatywne przepisy
Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)
50min
Halva semifreddo
7h 30min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1 godz.
Plum and raspberry cobbler
1h 25min
Peach and plum upside-down cake
50min
Coconut matcha panna cotta
3 Std. 50 Min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Moscato panna cotta with pistachios
6 Std. 25 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Black forest pudding
1 godz. 15 min
Cream of tomato soup
25min
Cream of mushroom soup
20min