Pear and burghul salad

Pear and burghul salad

4.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • fine burghul (see Tips)
    200 g
  • sultanas
    80 g
  • boiling water
    250 g
  • red wine vinegar
    200 g
  • caster sugar
    1 tsp
  • pears (approx. 150 g - see Tips)
    2
  • black peppercorns
    5
  • dried bay leaf
    1
  • mustard seeds
    1 tsp
  • star anise
    1
  • salt to season
  • grapeseed oil
    30 g
  • French mustard
    ½ tsp
  • ground black pepper to season
  • radicchio leaves separated
    100 g
  • pecans roasted and roughly chopped (see Tips)
    100 g
  • Gorgonzola cheese cut into pieces (see Tips)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1857.9 mg
Białko 18.7 g
Kalorie 3521.3 kJ / 838.4 kcal
Tłuszcz 42.9 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 89.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...