![Steamed wholemeal bread Steamed wholemeal bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154610.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp unsalted butter, for greasing
- 2 tbsp semolina, for dusting
- 250 g spelt grains
- 1250 g water
- 10 g honey (opcjonalnie)
- 20 g fresh yeast, crumbled
- 50 g baker's flour, plus extra for dusting
- 10 g balsamic vinegar
- 1 tsp salt
- 100 g sunflower seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Spelt bread rolls
1hod. 45min
Buttermilk bread
2 Std.
Soy bread with seeds
3h 50min
Sun-dried tomato and pepita bread
2 Std.
Fig and walnut bread
3 godz. 20 min
Spelt Margherita pizza
2 Std.
Banana sesame cake
4 Std. 20 Min
Matcha and mango frozen yoghurt
18h 25min
Pearl barley bread rolls
1hod. 15min
Pumpkin and turmeric loaf
1 Std. 50 Min
Rustic bread
2 Std.
Basic bread
1hod. 35min