Steamed wholemeal bread

Steamed wholemeal bread

4.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 slices

Składniki

  • unsalted butter for greasing
    1 tbsp
  • semolina for dusting
    2 tbsp
    2 tbsp rolled oats, and linseeds (flaxseeds), for dusting
  • spelt grains
    250 g
    250 g wheat grains
  • water
    1250 g
  • honey (opcjonalnie)
    10 g
  • fresh yeast crumbled
    20 g
    2 tsp dried instant yeast, (7 g)
  • baker's flour plus extra for dusting
    50 g
  • balsamic vinegar
    10 g
  • salt
    1 tsp
  • sunflower seeds
    100 g
    60 - 80 g mixed seeds, (e.g. pumpkin seeds, linseeds)

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 98 kcal / 409 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...