Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de tomates mûres, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 100 g de poivron rouge, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 1 c. à soupe d'herbes aromatiques fraîches (thym, romarin, marjolaine, basilic ou persil par ex.)
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre noir fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 300 g d'aubergine, coupée en morceaux (2-3 cm)
- 300 g de courgettes, coupées en morceaux (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 468 kJ / 112.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Tomates farcies à l'ancienne
1 Std. 25 Min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 Min
Ratatouille provençale
1 Std.
Epinards à la crème
25 Min
Carottes Vichy
35min
Chou-fleur vapeur
20 Min
Courgettes vapeur (200-500 g)
20 Min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 Min
Ratatouille
55 min
Ratatouille au chorizo
35min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30min