Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de poireaux, coupés en tronçons
- 30 g de beurre doux
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction de goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 630 kJ / 152 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Purée panais potiron
45 min
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40min
Purée de patate douce au gingembre
30min
Purée de panais et légumes d'hiver
40min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1h
Purée carotte-coco
40min
Epinards à la crème
25 phút
Purée de carottes
30min
Purée carotte-pomme de terre
25 phút
Carottes au cumin
35min
Ecrasé de pomme de terre à l'huile d'olive
40min
Tartinade de radis noir
5min