Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de carottes, coupées en morceaux
- 400 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 100 g de lait
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 492 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Purée panais potiron
45min
Purée butternut-noisettes
50 Min
Purée de butternut et roulé de veau
50 Min
Purée de pommes de terre-betterave
45min
Fondue de poireaux
25 min
Purée de patate douce au gingembre
30min
Purée potiron-orange
30min
Purée de panais et légumes d'hiver
40min
Purée carotte-coco
40min
Purée de petits pois
30min
Purée de carottes
30min
Purée de courgette - à partir de 6 mois
15 Min