Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de carottes, coupées en morceaux
- 100 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, coupées en morceaux
- 100 g de lait
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème fraîche épaisse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 628.3 kJ / 150.2 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 721.1 mg
Alternatywne przepisy
Purée de petits pois
30 min
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40 min
Purée de courgette - à partir de 6 mois
15 Min
Purée carotte-coco
40 min
Purée potiron-orange
30 min
Fondue de poireaux
25 min
Purée de butternut et roulé de veau
50 min
Purée de carottes
30 min
Purée de patate douce au gingembre
30 min
Purée butternut-noisettes
50 min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 min
Purée panais potiron
45 min