Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 800 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 100 g de pomme de terre, détaillée en cubes (1 cm)
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 482.8 kJ / 115.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 743.3 mg
Alternatywne przepisy
Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon
30min
Velouté de potimarron au lard et aux châtaignes
35min
Soupe de butternut et gingembre
35min
Soupe de patates douces, coco et poireaux
45min
Velouté carotte-panais
35min
Soupe de légumes et tartines de maroilles
55 godz.
Soupe de butternut, chèvre et œuf
40min
Velouté de butternut, carottes et poireaux
40min
Soupe poireau-pomme de terre
1h
Soupe de légumes
40min
Soupe de courgettes, fromage et pâtes alphabet
40min
Soupe de potimarron aux épices
45min