Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 40 g d'échalotes
- 40 g d'huile d'olive
- 200 g de riz spécial risotto
- 150 g de blanc de poireau, finement émincé
- 1 cube de bouillon
- 750 g d'eau
- 1 c. à soupe de crème fraîche
- 120 g de saumon fumé, taillé en fines lanières
- 4 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1704.5 kJ / 406 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Risotto au potimarron
1h
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40min
Poulet aux poivrons façon risotto
40min
Risotto courgette et bacon
35min
Parmentier de patate douce au saumon et poireau
55 min
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40min
Curry de crevettes aux poireaux et carottes
40min
Risotto à la tomate et au parmesan WW (ex- Weight Watchers®)
30min
Crumble de saumon et tomates aux graines
50 min
Risotto de poulet aux champignons
30min
Risotto au saumon
45min