Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de poivron rouge, coupé en morceaux
- 100 g de poivron vert, coupé en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à café de paprika
- 20 g d'huile d'olive
- 500 g de viande de bœuf hachée
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 400 g de coulis de tomates
- du sel
- du poivre moulu
- 140 g de grains de maïs en conserve, égouttés
- 500 g de haricots rouges en conserve, égouttés
- 2 brins de coriandre fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1978 kJ / 473 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50min
Poulet aux poivrons façon risotto
40min
Chili con carne
50min
Chili con carne
1h 50 min.
Nouilles au curry et porc
50min
Poulet au lait de coco, nouilles sautées aux légumes
50min
Sauté de porc sauce cacahuète
45min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2h
Rougail saucisse
50min
Rougail saucisse et riz
50min
Curry de porc au lait de coco et riz basmati
50min
Colombo de porc aux légumes
45min