Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de patates douces, coupées en morceaux
- 20 g de gingembre frais
- 600 g d'eau
- 100 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 814 kJ / 193 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Purée de patate douce, œufs cocotte aux champignons
50 min
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40 min
Purée carotte-pomme de terre
25 min
Purée carotte-coco
40 min
Purée potiron-orange
30 min
Purée aux saveurs asiatiques
40 min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45 min
Purée de butternut et roulé de veau
50 min
Purée de carottes
30 min
Purée butternut-noisettes
50 min
Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes
55 min
Purée panais potiron
45 min