Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Cheddar cheese, reduced fat, cut in pieces (2 cm)
- 1 slice wholemeal bread, torn in pieces
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 5 g fresh parsley leaves
- 900 g water
- 1 ½ - 1 ¾ tsp fine sea salt, to taste
- 1 cauliflower (approx. 400 g), cut in small florets (2 cm)
- 230 g macaroni pasta
- 2 garlic cloves
- 30 g unsalted butter, diced
- 40 g plain flour
- 600 g skimmed milk
- 2 pinches ground cayenne pepper (optional)
- ¼ tsp ground white pepper
- 2 tsp Dijon mustard
- 2 tomatoes, sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1668 kJ / 397 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Tuna Pasta Bake
1h
Baby-friendly Butternut Macaroni Cheese with Kale
1h 20min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Root Vegetable Gratin
1h
Carrot Crêpes with Tomato Sauce
1h
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Marmite® and Cheese Muffins
45min
Lentil and Pumpkin Pot Pies
1 Std. 25 Min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1h 15min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1h 15min