Cauliflower Mac and Cheese

Cauliflower Mac and Cheese

4.4 139 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

  • Cheddar cheese reduced fat, cut in pieces (2 cm)
    120 g
  • wholemeal bread torn in pieces
    1 slice
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • fresh parsley leaves
    5 g
  • water
    900 g
  • fine sea salt to taste
    1 ½ - 1 ¾ tsp
  • cauliflower (approx. 400 g), cut in small florets (2 cm)
    1
  • macaroni pasta
    230 g
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter diced
    30 g
  • plain flour
    40 g
  • skimmed milk
    600 g
  • ground cayenne pepper (optional)
    2 pinches
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • tomatoes sliced (5 mm)
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 397 kcal / 1668 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...