Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g boiling water
- 1 ½ vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
- 200 g pearl couscous (giant)
- ½ Tbsp extra virgin olive oil
- 150 g fresh baby spinach, roughly chopped
- 200 g feta cheese, diced (1 cm)
- 150 g roasted red peppers, preserved, drained, cut in strips
- 40 g extra virgin olive oil, plus ½ Tbsp
- 20 g fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- 1 ½ tsp smoked paprika
- 2 garlic cloves
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Halloumi Salad
20 min
Orange Chicken with Giant Couscous and Pine Nuts
1h 30min
Asian Chopped Salad
20 min
Warm Mediterranean Couscous Salad
30min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Orzo Salad with Artichoke and Feta
25 min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1h 15 min
Mexican Quinoa Salad
30min