Wersje kompatybilne
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta Stuffed Chicken
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces
- 15 g fresh mint, cut in pieces
- 1 Tbsp lemon zest
- 200 g ricotta cheese, chilled
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 6 chicken breasts, skinless, halved horizontally
Tomato Risotto
- 1 shallot, halved
- 1 garlic clove
- 15 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 300 g risotto rice
- 200 g ripe tomatoes, quartered
- 60 g dry white wine
- 20 g tomato purée
- 500 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392 kJ / 569 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30 min
Chicken Étouffée
45 min
Chicken breasts pizzaiola
55min
Chicken Pesto Tagliatelle
1h 5 min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Chicken Breasts Pizzaiola
50min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1h 5 min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1 Std. 55 Min
Chicken and Spinach Lasagne
1 godz. 15 min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 min