Wersje kompatybilne
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta Stuffed Chicken
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces
- 15 g fresh mint, cut in pieces
- 1 Tbsp lemon zest
- 200 g ricotta cheese, chilled
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 6 chicken breasts, skinless, halved horizontally
Tomato Risotto
- 1 shallot, halved
- 1 garlic clove
- 15 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 300 g risotto rice
- 200 g ripe tomatoes, quartered
- 60 g dry white wine
- 20 g tomato purée
- 500 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392 kJ / 569 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 Min
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45 Min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 Min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Chicken Caprese Pasta Salad
25 dk
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
1 Std.
Sautéed Pork with Cider
55 Min
Chicken breasts pizzaiola
55 Min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 Min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1 Std.
Lemon Chicken with Couscous and Tzatziki
30 Min
Chicken and Spinach Lasagne
1 Std. 15 Min