Urządzenia i Akcesoria
Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
50 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
80 g cukinii obranej, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
-
50 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka50 g zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki, bez łyka
-
70 g ziemniaka pokrojonego na ok. 1.5 cm kawałki
-
400 g wody
-
100 g cielęciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
-
30 g serka kremowego (opcjonalnie)
-
60 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.5 g
Kalorie
528.5 kJ /
126.5 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45 min
Sos boloński z cielęciną (dla dzieci)
1 godz.
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 min
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Zupa krem z soczewicy (dla dzieci)
35 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35 min
Łosoś z warzywami (dla dzieci)
35 min
Cielęcina z warzywami (dla dzieci)
50 min