Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)

Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)

4.5 60 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 80 g cukinii obranej, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
  • 50 g zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki, bez łyka
    50 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka
  • 70 g ziemniaka pokrojonego na ok. 1.5 cm kawałki
  • 400 g wody
  • 100 g cielęciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na ok. 1.5 cm kawałki
  • 30 g serka kremowego (opcjonalnie)
  • 60 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 126.5 kcal / 528.5 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...