Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
-
500
g d'abricots frais, bien mûrs
lub 400 g d'abricots surgelés - 40 g de miel d'acacia
- 60 g d'eau
Le jour même
- 1 blanc d'œuf
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Confiture de pastèque
30min
Glace à la réglisse
3 godz. 45 min
Glace à l'abricot
6 Std. 15 Min
Sorbet citron-basilic et tuiles aux amandes
12 godz. 50 min
Sorbet express pêche, abricot et banane
3h 15 min
Sorbet marbré au yaourt, abricot et sésame caramélisé
8 Std. 40 Min
Menu petit prix - Glace à la pêche et au basilic
10 godz. 15 min
Glace à la menthe
3h 20min
Sorbet à l'abricot
10 min
Sorbet à la fraise
12h
Sorbet à la figue
10 min
Sorbet mangue-Passion
12h