Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 30 g frische Germ
- 155 g Butter, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 140 g Zucker
- 550 g Milch
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 350 g Mohn
-
1 - 1 ½
TL Lebkuchengewürz
lub Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 g Rum
- 400 - 600 g Butterschmalz, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2h 15min
Marillenstrudel
1h 45min
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50 dk
Nusspotize
2h 20min
Kärntner Kletzennudeln
27 Std. 50 Min
Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut
1h
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 godz. 45 min
Hasenöhrl
1h
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 Std. 30 Min
Kärntner Reindling
2h 40min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min