Osttiroler Blattlstock

Osttiroler Blattlstock

4.8 12 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 Portionen

Składniki

  • Weizenmehl, glatt
    500 g
  • frische Germ
    30 g
  • Butter in Stücken
    155 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Eidotter
    1
  • Zucker
    140 g
  • Milch
    550 g
  • Vanille, gemahlen
    1 Msp.
  • Salz
    1 Prise
  • Mohn
    350 g
  • Lebkuchengewürz
    1 - 1 ½ TL
    Wiener Süße Mischung "Feine Prise"
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Rum
    20 g
  • Butterschmalz in Stücken
    400 - 600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 1690 kJ / 404 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...