Urządzenia i Akcesoria
Osttiroler Blattlstock
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, glatt500 g
-
frische Germ30 g
-
Butter in Stücken155 g
-
Ei (Größe M)1
-
Eidotter1
-
Zucker140 g
-
Milch550 g
-
Vanille, gemahlen1 Msp.
-
Salz1 Prise
-
Mohn350 g
-
Wiener Süße Mischung "Feine Prise"Lebkuchengewürz1 - 1 ½ TL
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)1 TL
-
Rum20 g
-
Butterschmalz in Stücken400 - 600 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1690 kJ /
404 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles in Butter - Tirol
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Joghurteis
9 godz. 30 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Gedrehter Mandelkranz
2 godz. 20 min
Zillertaler Rahmstangerl
2 godz.
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Hasenöhrl
1 godz.
Moosbeer-Kokos-Nocken
35 min
Tiroler Schlutzkrapfen
1 godz.
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3 godz. 40 min
Lungauer Rahmkoch
4 godz. 50 min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 godz. 20 min
Brabanter Knöpfe
1 godz. 30 min