Urządzenia i Akcesoria
Osttiroler Blattlstock
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, glatt500 g
-
frische Germ30 g
-
Butter in Stücken155 g
-
Ei (Größe M)1
-
Eidotter1
-
Zucker140 g
-
Milch550 g
-
Vanille, gemahlen1 Msp.
-
Salz1 Prise
-
Mohn350 g
-
Wiener Süße Mischung "Feine Prise"Lebkuchengewürz1 - 1 ½ TL
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)1 TL
-
Rum20 g
-
Butterschmalz in Stücken400 - 600 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1690 kJ /
404 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles in Butter - Tirol
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Omas Kärntner Reindling
2h 25min
Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)
1h 10min
Gotl-Zopf
2h 15min
Erdäpfelwirler
1h
Schnelle cremige Polenta
25min
Funkaküachle
1h 40min
Osttiroler Schlipfkrapfen
2h 30min
Kärntner Kasnudln
1h 45min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1h 20min
Hasenöhrl
1h
Gebackene Speckknödel
50min
Kärntner Reindling
2h 40min