![Osttiroler Blattlstock Osttiroler Blattlstock](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dd99af4f-e9f6-4a58-9a6e-b68e6e8a79d0/Derivates/21e39703-30bf-4125-91a4-70d1dca41b4b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 30 g frische Germ
- 155 g Butter, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 140 g Zucker
- 550 g Milch
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 350 g Mohn
-
1 - 1 ½
TL Lebkuchengewürz
lub Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 g Rum
- 400 - 600 g Butterschmalz, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1690 kJ / 404 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2h 30min
Bunte Schokoladentafeln
50 Min
Hasenöhrl
1 Std.
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1sa 20 dk
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2h 15min
Mandelecken (Nussecken)
3h 30min
Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)
1ωρ. 10 λεπτ.
Getunkte Haferflockenkekse
2h 10min
Fruchtige Marillentarte
4h
Apfelkuchen mit Weinteig
1ωρ. 15 λεπτ.
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3h 40min