Vellutata di verdure

4.8 856 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 25 - 30 g di olio extravergine di oliva
  • 170 - 200 g di misto per soffritto (cipolla, cipollotti, porri) a pezzi (2 cm)
  • 700 - 800 g di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate, sedano) a pezzi (2 cm)
  • 750 - 850 g di acqua
  • 1 cucchiaino dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 1 cucchiaino di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 116.9 kcal / 489 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 727 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...