Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g di olio extravergine di oliva
- 170 - 200 g di misto per soffritto (cipolla, cipollotti, porri) a pezzi (2 cm)
- 700 - 800 g di verdure miste (zucchine, carote, zucca, pomodori, patate, sedano) a pezzi (2 cm)
- 750 - 850 g di acqua
-
1
cucchiaino dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di finocchi e carote
35min
Vellutata di piselli
20 min
Vellutata di riciclo
50min
Vellutata di patate e zucca
50min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40min
Vellutata di lenticchie
1h 30min
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Vellutata di ceci
1h 10 min
Passato di carote e asparagi con mandorle
30min
Passato di verdure
35min
Crema di piselli con chips di prosciutto crudo
30min
Vellutata di finocchio e carote
40min