Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di radicchio rosso a listarelle
- 100 g di speck a cubetti o listarelle
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino rosso
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado Bimby per brodo di carne - 100 g di Taleggio a pezzetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2200 kJ / 526 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto agli asparagi
30min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35min
Risotto radicchio e pancetta
40min
Risotto asparagi e zafferano
35min
Risotto brie e asparagi
30min
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto asparagi e fragole
35min
Risotto radicchio e salsiccia
35min
Risotto al cappuccio viola e robiola
35min