![Zuppa di lenticchie Zuppa di lenticchie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98DCCA51-5D56-4613-B791-D6F65405E097/Derivates/242065e5-eb54-45a7-8019-9f59efac768f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 30 g di sedano a pezzi
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 pizzico di semi di cumino
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 1 foglia di alloro secca
- 150 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 150 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 400 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate (vedere varianti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1h
Zuppa di lenticchie e zucca
45min
Minestra lenticchie e spinaci
50 мин.
Zuppa di lenticchie e spinaci
1u. 10min
Zuppa di lenticchie rosse
50 мин.
Zuppetta di ceci
45min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55 Min
Zuppa di legumi e cereali
1h
Minestra di farro e ceci
1u. 10min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Zuppa di farro e legumi
45min
Lenticchie in umido
1h 30min