Zuppa di lenticchie

Zuppa di lenticchie

4.4 538 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla in quarti
  • 80 g di carota pelata e a pezzi (2 cm circa)
  • 30 g di sedano a pezzi
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 1 pizzico di semi di cumino
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di acqua
  • 1 foglia di alloro secca
  • 150 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
  • 150 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm circa)
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 400 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate (vedere varianti)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 194 kcal / 812 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 24.7 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...